FINGERFOOD

Waltson komt van Walter Debeuckelaere en Son: zoon van Walter.
Joost heeft een droom. Na een familietraditie in aardappelen, is het na het telen, handelen, specialiseren in chipsaardappelen NU tijd om de volgende stap te nemen. Met een enorme bagage kennis van aardappelen verworven door de jaren heen en van kindsbeen af mee gekregen met de paplepel door Walter en André begint Joost met het produceren van ambachtelijke chips op de “Keyaert”.
Waltson chips worden op traditionele, ambachtelijke wijze gebakken zoals de eerste chips in de jaren 50.
Vandaag keren we graag terug naar deze artisanale bakwijze die geoptimaliseerd werd met hedendaagse technieken.
Wij streven naar de perfecte goudgele aardappelschijfjes die hun heerlijke, unieke smaak bewaren.
WALTSON wordt uitsluitend met chips geschikte en door Walter & zoon geselecteerde aardappelen vervaardigd. Deze handcooked chips worden in kleine hoeveelheden in hoogkwalitatieve zonnebloemolie gebakken. Telkens als er chips worden toegevoegd, daalt de temperatuur van de olie. Daardoor moeten de chips langer gebakken worden, wat ze extra lekker en knapperig maakt. Na het bakken worden de chips zonder kleur- en smaakstoffen met kruiden besprenkeld en onder beschermende atmosfeer verpakt. Dit na akkoord van onze meesterbakker.
WALTSON chips is allergeenvrij, glutenvrij, vegan, koosjer en halal.